Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 07:57

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας

Κέφι και ξεφάντωμα περιμένει μικρούς και μεγάλους αυτές τις Απόκριες, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας όπου έχει στηθεί “Η γειτονιά των χρωμάτων”.

Αρχικά, σήμερα Σάββατο ξεκινούν να εργαστήρια - παιχνίδια “Μουσικά αγάλματα”, “Μαγικός καθρέφτης”, “Φτιάξε τη μάσκα σου”. Τα εργαστήρια αρχίζουν κάθε μέρα στις 11 το πρωί ως τη 1 και το απόγευμα 4 – 6 μ.μ. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ο χώρος θα είναι ανοικτός μόνο το απόγευμα. Η συμμετοχή στα εργαστήρια της Αποκριάς είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά. Αύριο Κυριακή θα γίνουν εργαστήρια, μπόουλινγκ και παιχνίδια “Οδηγός και αυτοκίνητο” και “Λίμνη και κροκόδειλος”. Ο μεγάλος σοκολατοπόλεμος ξεκινά στη 1 μ.μ. και τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα στις 12.30 μ. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου σειρά έχουν εργαστήρια και τα δρώμενα “Μήλα”, “Πάτημα φιδιού”, “Κουτσή κάμπια”. Την Πέμπτη 8  Φεβρουαρίου η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται παραδοσιακά και με γλέντι από την Εφη Θώδη από τις 12 μ. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ακολουθούν “Το εργαστήρι της Αποκριάς”, “Κουτσό”, “Μπαλόνια”, “Πέρνα τη λίμνη”. Η Κυριακή στις 11 Φεβρουαρίου επιφυλάσσει εργαστήρι, φέις πέιντινγκ, “Μαγικό καθρέφτη”, καραόκι, καθώς και ένα μεγάλο πάρτι για τα παιδιά. Από την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα υπάρχει ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι για όλους και την Καθαρά Δευτέρα εορτασμός για τα Κούλουμα, με χαρταετούς και αερόστατα.

Στη συνέντευξη, ο Κλόουν Βούλης εκπρόσωπος της “Γειτονιάς των χρωμάτων” (πρ. Μαγικός σταθμός) είπε πως όλοι θα χαρούν τα νέα παιχνίδια που υπάρχουν και θα διασκεδάσουν με τα ολοήμερα πάρτι. Ο Χάρης Βγενής εκπρόσωπος των Καρναβαλιστών Εθελοντών της Καλαμάτας είπε πως στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος παλιά μέλη της καρναβαλικής επιτροπής (της πρώτης), αρχηγοί πληρωμάτων. Επίσης θα συμμετέχουν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Μια φορά κι έναν καιρό” και η “Παιχνιδούπολη” (Γιούλη Χρονοπούλου, Ελένη Νικολακέα). Η Μαρία Σαραντοπούλου από το “Μιά φορά κι έναν καιρό” υπογράμμισε την διοργάνωση πολλών νέων δραστηριοτήτων. Ο εικαστικός Βασίλης Καριζώνης, εκπροσωπώντας εικαστικούς της πόλης σημείωσε οι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος εθελοντικά στα εργαστήρια. Τέλος ο κ. Βγενής πρόσθεσε πως οι εκδηλώσεις δεν συμπίπτουν με του Καλαματιανού Καρναβαλιού και πως λειτουργούν συμπληρωματικά. Στόχο έχουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια της πόλης.

Γ.Σαρ.